Ketté szakadt család

         Tavaly  ősszel igen súlyos döntést kellett meghoznunk a nekem és a férjemnek ,már hónapok óta érlelődött bennünk,néha néha felvetődött a téma ,de húztuk a döntést ameddig csak lehet , na meg biztosra akartunk menni és körbe is jártuk a témát rendesen .

Úgy döntöttünk ,férjem megpróbál külföldön munkát vállalni ,még pedig Németországban .

            Sok-sok kisebb -nagyobb probléma vezettet ide . Gyerekeim akkor még csak fél naposak voltak az oviba féltem attól esélyem se lesz munkahelyemre visszamenni ,vagy újat találni .Közben persze itt van az infláció ,rezsi emelkedés ,az egész élet drágulása .

Nem tagadom vannak hiteleink...de ugye kinek nincs ?! De a hiteleket évekkel ezelőtt azzal a hittel,vagy reménnyel (?!) vettük fel hogy ahogy telnek az évek azért mindig csak egy kicsit jobb lesz ,és nem ennyire rossz mint jelenleg . Nem szeretnék politizálni ,annyi a biztos hogy nagyon nehéz anyagilag ,és biztos vagyok benne nem csak az én családomnak.istockphoto-1372088328-2048x2048.jpg

Szóval ezért született meg a nagy döntés.

Körbe jártuk a témát ,megnéztük különböző német élelmiszer üzletek szórólapjait ,összeírtuk az alapján körülbelül mennyibe kerül ott kint az élet . Részben ilyen magyar közvetítő szerűn ment a munka megállapodás. És nem is nulla nyelv tudással vágott bele a férjem ,ettől  nem is féltünk ,fel találja magát. Szállás mondjuk fizetős volt ,és a munkába járást is megkellet saját autóval oldani ,na meg a kijutást is ami kb 650 km az otthonunktól ...huhh hát ez leírva is sok ...hát ,még levezetni ,de azóta jó párszor már levezette ....De belevágtunk ....fejest ugrottunk a majdnem ismeretlenben  november 1-el ...ő ott kint tényleg elboldogult ,nap mint nap beszéltünk írásban is ,és videocheten...

Hááát ,én itthon egyedül a 3 gyerekkel már kevésbé....

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr2318093002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása