Fürdő rendszerezés

     Fürdőszobával kezdtem a szelektálást rendszerezést ,mondván az a legkisebb helységünk ,így ott van a legkevesebb holmink . Esősorban inkább  csak általánosságban írok a szempontokról mi szerint is lehet haladni milyen szempontokat érdemes figyelembe venni hisz sokféle méretben léteznek fürdőszobák ,sokféle igényekkel.

Általánosságban 

Az első lépés miszerint szelektáljuk ki azokat a pipere holmikat amiket nem használunk már ,vagy fogunk használni ,csak ajándékba kaptuk , így csökkenteni tudjuk  a vizuális zajt! A rendezettség pedig képes esztétikailag növelni a tereket.

 Elsősorban minél több helyet kell hasznosítani ,hogy legyen hol tárolni a holminkat ,amiket nem tudunk elrejteni a szekrénybe az legyen dekoratív elrendezésű ,de mégis praktikus hogy a takarításnál ne nehezítse meg a dolgunkat.

Mindennek legyen egy fix helye, legyen rend és átláthatóság, és ez nem mellesleg a takarítást is nagyban megkönnyíti majd. Keresni kell a helyeket hova is lehet becsempészni egy polcot, kosarat vagy néhány akasztós tárolót az  esztétikus végeredmény, és gyorsan átláthatóság legyen a cél , ha keresnél valamit akkor az gyorsan meg lesz .

 WC papírt szeret az ember nagyobb tételben venni ,de azt valahol tárolni is kell ha nincs hely a szekrényben akkor érdemes a neten körbe nézni nagyon sok tetszetős ötletet lehet találni amit akár az otthon fellelhető anyagokból is mi magunk el tudunk készíteni .

Vannak viszont olyan tárgyak a fürdőben amit minimum naponta egyszer ,de használunk ,így azokat nem ajánlatos szekrénybe rejteni . Lehet ezeket a holmikat tárolni talpas pohár szettben vagy egy üveg-tárolóedény készletben, és akkor szép esztétikus hatást fog kelteni ,meg marad a rendezett összkép.

 Polcokon szekrényekben kosarakban érdemes kategóriákat kialakítani. Egy helyre kerüljenek a szájápolási termékek, a hajformázási eszközök, a tusfürdők ,tedd külön az intimhigiéniás eszközöket és így tovább. Ha meg vannak a kategóriák ,akkor máris átlátható lesz mennyi helyre lesz szűkséged még , mit hol kell tárolnod hogy a mindennapjaidat se bonyolítsa meg az hogy elő kell venned .

De mi van akkor ha kevés a polcunk ? Akkor jöhet a gurulós tároló, már ha erre van helyünk ,és a falon tárolás .

274318407_110696168211069_2540862355032530118_n.jpg                  (Kép forrása: Pinterest) 
 

Falon tárolás: Tusfürdőket ,samponokat jól lehet tárolni tapadókorongos kis polcon , létezik fali wc papír tartó is ,és a törölközőket is lehet praktikusan falra fúrt kosarakban ,vagy kimondottan erre a célra gyártott tárolót is venni. 

A gurulós tároló több szempontból is előnyős ,lehet kapni igen keskeny kivitelben is mindössze 12,5 cm széles így ha csak egy minimális helyünk van  pl, a kád és a mosógép között akkor azt a tárolót oda be is lehet tolni ,takarításnál pedig egyszerű a mozgatása ,és ezek sincsenek szem előtt.

Hogy helyet teremtsünk a pipere ,és egyéb holmiknak szoba jöhet még az ajtóra akasztható sok rekeszes tároló ,egy időben nekem is az volt az ajtóra akasztva, mert a minimum albérleti panel fürdőben nem volt egyéb polcom ,szekrényem és sok flakont ,fogkémet ,hajlakkot tusfürdőt  stb elnyelt, amit épp nem használtunk ,vagy csak ritkán, de legalább egyhelyben volt minden ilyesmi termékem .

 És mi a helyzet a gyermekes családokkal ahol a bizony a fürdőszoba mérete nem nőt ,de a létszám pár évente növekedett. Bizony a gyerekek  kis személyre szabott holmijainak  is kell hely .

És ahogy nálam van 

Én személy szerint mikor még nagyon kicsik voltak szerettem külön mosni a ruháikat ,így értelemszerűen egy kisebb szennyes tartót is el kellett helyeznem a helységben ,és ahogy nőttek úgy nőtt a játékok mennyisége is a fürdéshez kapcsolódóan  ,ezekhez a tapadókorongos hálós tároló a legjobb .

És azáltal hogy csomagolás mentes boltban szerzem be a kozmetikumokat ,és  tisztító szereket így szemét mennyiség is radikálisan csökkent ,és polcok is szabadultak fel a fürdőben . A saját házunkban se túl nagy a fürdőszoba ,de azért lényegesen nagyobb ,igaz a mosógépen van a szárító gép.De van a kád végében egy beépített -gipszkartonból építettet- 3 polcos polcom amin szerencsésen el fér sok minden ,ezeken a polcokon vannak  dobozok, kosarak ,hogy még rendezettebb legyen a látvány .Tisztító szerek elférnek a mosdó alatti szekrényben , és még van egy kicsi sarok polcom a kád másik oldalán ahol az aktuálisan használt kozmetikumok vannak ,és persze a gyerekek játékaik . A Wc felett pedig egy nagyobb szekrény ahova a töröközőket tettem be .

Persze közel se tökéletes még a rendszer ,de majd apránként még alakítom . 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr6218283749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása