Minden ( is ) változik

     Változik a világ ez tény ,és elfogadható is lenne ha nem a rossz irányba változna . Az emberi közöny és nem törödömség már már a tetőfokára hág . Az időjárásról nem is beszélve április közepén látom a kosza májusi cserebogarakat ,az orgona kínyiott ,sőt nyílik el lassan ,pedig az én gyerekkoromban 15-20 éve még örültünk ha május első vasárnapára kinyílt pár fej és tudtunk azt szedni anyumnak ,nagymamáinknak ,na meg egyik nap majd' 30 fok van más nap meg szél vihar és 10-15 fokos lehűlés .

    De ezt a bejegyzést inkább annak szentelném hogy arról írjak a szórakozás kultúrája ,fajtái is hogy megváltoztak az elmúlt 10+ évben .

Egyszer volt ...

Régen gyerekként szüleimmel, nagyszülőkel mentem el egy-egy utca bálba ,szüreti bálba . Aztán ahogy nagyobb lettem osztálytársakkal ,barátokkal ,de mindig "jó" helyen voltam ,biztonságban. 

Férjemmel pedig évente több bálba is jártunk a falu ahol lakott ( aztán mi is oda költöztünk a lányommal ) szinte minden alkalomra évszakhoz kapcsolódóan volt egy bál . Volt pl Szüreti bál ,búcsú bál ,tabló bál ( végzős 8.osok adtak műsort elsősorban ) locsolóbál . Mi mindegyikre elmentük . Na de még mi megadtuk a módját , és férjem teljes kiöltözött ,öltöny ing ,nyakkendő ,mellény stb.,én is az elegáns kis ruha ,blézer ,alkalmi magas sarkú ,addig mások farmer ,edző cipő ,nők esetleg alkalmibb nadrág és blúz ,férfiak csak ing és farmer ,szóval mi voltunk azok akik kilógtak a bálból ,mert oda illően felöltöztünk ,jó azért volt egy pár résztvevő akik azért szintén megadták a ,módját ,de már 10+ évvel ezelőtt is csúszott le ez a fajta színvonal ,így az évek alatt azért mi is visszafogtuk az öltözékünket , és minden bálon jól éreztük magunkat sokat táncoltunk ,és sokszor még a tombolán is nyertünk nem is egy dolgot . Na de aztán jöttek a gyerekek elmaradtak a bálok, és most idén több mint 7 év után újra elmentünk a férjem szülőfalujában abba a bizonyos locsolóbálba. 

istockphoto-483772319-1024x1024_1.webp

Jelen ,a csalódás 

Már nagyon vártuk mindketten hogy végre hosszú idő után egyrészt mulatunk egy jót ,másrészt egy pár órát kettesben töltünk ,gyerekek nélkül . Hát túl nagy volt az elvárás ,így nagy lett a csalódás . Öltözékünkkel most nem volt baj ,bár egyesekhez képest még így is néha úgy éreztem hogy túl öltöztünk ... Kevesen voltak a bálba, a zene ,zenész rossz volt ,még az én bot fülemnek is . Na de ami nálam kiverte a biztosutékot az az volt hogy teli volt a művelődési ház (ott volt a bál ) 14-16éves fiatalokkal Résztvevők több mint fele 18 év alatti volt . Ilyen nem volt 7-8 ével ezelőtt mikor annyit jártunk  bálba. Nem is tudom ,az elején ugye bár leírtam ,én is voltam szülők nélkül egy-egy ilyen bálba ,na de nem a korombeliek tették ki a részt vevők nagy részét .Mostani fiatalok inkább csak iszogattak ,na meg cigiztek . De miután van egy 14 éves lányom így szülőként pedig azt gondolom hogy akkor ha már menni akar a gyerek akkor menjen a helyi buliba ,ahol mindenki ismeri ,tudja kinek a gyereke ,és megússza azt hogy valamit is belerakjanak az italába ,nem fog beülni az ittas haverja mellé a kocsiba ,mert akár haza is tud sétálni ,vagy a szülők mennek érte. Összeségében nagyobb biztonságban van egy ilyen kis bálban ,mint a városi szórakozó helyen . Ez azt hiszem tipikusan a kecske meg a káposzta esete ...

Szóval hosszú évek után végre bálba mentünk ,de táncolni nem nagyon táncoltunk ,a rossz zene miatt ,tombolán azért vissza nyertük a jegyek árát ,úgyhogy jól zártuk az estét hajnali 1 kor ,mert reggel korán kellett kelni . Férjem a délelőtt folyamán már indult vissza Németországba.

Változást meg el kell fogadni ,nincs mese ... 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr418379961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása