Változás szele...

 

      ....Legszívesebben maradtunk volna abban a faluban ahol albérletben laktunk lakásban és ott szerettünk volna házat venni, mert a család oda kötött minket ,ott nőttem fel és a legnagyobb gyereket se kellett volna kiszakítani a megszokott iskolai környezetből , de 2019 közepén-végén  is már olyan ára volt egy vályog parasztháznak ,hogy na ...  

Így kicsit tágítottuk a látókörünket és a megyeszékhelyű város ,-ahol amúgy is dolgoztunk – 30 km körzetében kerestünk házat. Főleg hogy a pénzügyi keret is szűkös volt ,de lépni akartunk hisz utón volt a 3. gyerkőc ,és 5 főnek kicsi lesz az albérleti lakás .

Találtunk is egy kétszobás házikót ,a várostól 30 km-re . Csendes kis utcában amiben összesen 8 ház volt ,de mégis közel volt az óvoda-bölcsőde ,az iskola ,buszmegálló ,és volt 2 kis bolt is .

Az orvos volt kicsit távolabb ,de ha szerencsénk van oda ritkán kell járni ,így belefér .

     Akkoriban - és talán még most is - futott a kormány falusi csok elnevezésű támogatása ,na mi ezzel a támogatással vettük meg a házunkat + egy kisebb összegű személyi kölcsönnel ami a felújításra ment pluszban .

Viszonylag gyorsan lezajlott az adás-vétel októberben néztük meg a házat január elején  pedig már a nevünkre  került a ház.

       Szóval én 2020 januárjában otthon voltam a két gyermekünkkel 10 éves nagy lánnyal Alexandrával és 20 hónapos fiúnkkal Patrikkal és a következő kislányt vártuk Adélt. Férjem minden hétvégét reggeltől estig a házunknál töltött ,hogy egyenlőre még jobban szétverje a majdani felújításhoz .

Mikor beindult a szülés akkor is onnan jött haza január végén .(De ez egy másik történet)

  Alapvetően kemény csajnak tartom magam ,szóval nem ijedek meg a nehezebb fizikai munkától sem ,és nagyon zavart hogy terhesen nem tudok csinálni semmit ,és az újszülöttel megint csak hónapokig nem tudtam semmit segíteni a felújításban.

Talán ha  2-szer jártam a háznál ,mikor először megnéztük ,majd a kulcsátadásnál ,minden munkálatot képekről láttam ,és képek alapján kellett megterveznem mi hol legyen ,milyen legyen . Nagyon rossz volt így ,de hát a baba egészsége az első .

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr3218060778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása