Megtakarítások és a tervek

        Nem titok ,férjem a pénzügyi gondjaink miatt ment ki Németországba dolgozni ,immáron egy éve . Sajnos még elég sok gödör ,és kátyú van előttünk ,és még a végét se látjuk mikortól leszünk kint a gödörből ,és  fogynak el a hiteleink.

Mert a megélhetés csak egyre nehezebb ,és bizony mikor egy-egy hitelbe bele vágtunk  évekkel ezelőtt arra nem számítottunk hogy a mindennapi élet kivitelezése is nehéz lesz ,és lemondásokkal fog járni ,a család szétszakadásához vezet . Az ember arra számít ,azt reméli hogy ha nem is nagyon de a fizetések emelkednek a megélhetés pedig nem emelkedik ilyen drasztikusan ahogy az történt az elmúlt években.

         Na de hogy pozitív dolgokról is írjak elkezdtem többféleképpen is félre rakni kisebb összegeket különböző célokra. 

Egy befőttes üvegbe gyűjtöm a felesleges kis aprókat 5-10-20-50 Ft-osokat ,amit néha beváltok papírpénzre és úgy gyűjtöm tovább ,és ha valaki plusz ki apróságok akarok venni magamnak abból fedezem .Betekerve pedig azért van ,hogy ne csábuljak el ,és ne szedjem ki ,csak úgy beváltás nélkül. img_3602.jpegimg_3601.jpeg

             A másik mód ahogy gyűjtögetek hogy   egy éves leosztásban írtam fel különböző összegeket ,és hetente kiválasztok egy összeget amit berakok a dobozba Ami nem más mint egy egyszerű vajas doboz. Tetején kisebb lyukkal amúgy meg le celluxozva ,ne hogy kísértésbe essek. Két hónapja gyűjtögetem így a pénzt ,eddig kb 1000 Ft gyűlhetett össze ,de egy év múlva 59680 Ft -nak kell a dobozba lennie .img_4983.jpeg

                     Van bőven célkitűzés mire is akarok gyűjtögetni. a félre rakott kis összegeket.

Gyűjtök külön fogászatra, mert sajnos a körzeti orvos, nyugdíjas, és amúgy se vagyok kibékülve a gondolattal se hogy fogorvoshoz kell mennem, hát így köszönöm a nyugdíjas korú csoszogó remegő kezű orvosból nem kérek . Szóval marad a magán rendelés az meg alsó hangon a vidéki városban is 15 ezernél kezdődik, már csak egy konzultáció is. Ráadásul a tini lányomnak is szükséges lesz a fogászati kezelésekre, egy fogszabályzóval megkoronázva majd. Szóval ez az elsődleges, ,és nem árt ha van rá tartalék, és nem a havi keretből kell rá szorítani

   Aztán a következő nyaralásunkra is elkezdtem gyűjtögetni, apránként, ha nem is a teljes összeg, de valamennyi majd össze gyűlik arra is .

Továbbá a házon is van még mit felújítani, vannak apróságok, és vannak nagyobb munkák is, amik megint csak sok pénzt fognak elvinni. De apránként muszáj, hisz 2025 nyarán a 8.osztályból ballag a lányom, és szeretném, ha addigra szép, vagyis szebb lenne a házunk kívül belül is egyaránt.

A konyhát és a közlekedőt ki kell festeni, mert a fal bizony azokban a helységekben koszolódott el a legjobban . Ajtókat kell csiszolni, festeni . És a legnagyobb munka a kerítésünk befejezése .

Szeretek előre gondolkozni ,és jó hogy most elkezdtem előre gondoskodni ezekről a kiadásokról. Mert amúgy elég nagy fejtörést fog okozni az ha valamelyik háztartásgép tönkre megy és cserélni kell, nincsenek ilyenre megtakarításaink ,pedig ha tehetném akkor lenne.

És sajnos ezeket a munkákat egyedül kell valahogy megoldanom, mert a férjem külföldön dolgozik, és nincs az az opció hogy egy -egy hétvégét ,hosszú hétvégét beáldozunk ilyen munkákra 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr4818250323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása