Hobby-k - mert azért akad olyan is

Úgy vélem mindig is rossz volt az időbeosztásom ,de a napi rutin is hiányzik az életemből ,és ezáltal a gyerekek életéből is ,nagy vonalakban azért meg van ,de sokszor érzem azt jó lene kicsit jobb időbeosztás ,és napi rutin mit mikor miután, túl laza ... nos ezen dolgozom....

Kikapcsolódni is kell 

De néha -néha próbálok időt szakítani magamra ,mármint csak olyanra amit itthon elvégezhető ,szóval nem kozmetikus ,meg műkörmösre gondolok, hanem egy kis hobby ,én idő ....

Foglalkoztam már gyémánt kirakóval ,szám festővel ,és most éppen az 1000 db -os kirakót tervezem kirakni . Mondanom se kell mindegyik eltartott fél-fél évig legalább mert tényleg nem sok időm van ilyen jellegű kikapcsolódásra . Legtöbbször  a telefonon nyomkodom az egyik játékot csak ,vagy laptopon/tv-n filmezek ezek kevésbé időigényesek ,és hamar elrakom ,de nem is élvezetes igazán. img_4919.jpeg

img_4954_2.jpeg

                                     Kb 1 hét munkája ,de ilyenkor háttérbe szorult kicsit a házimunka 

Varrást is egyfajta hobbymnak tekintem kikapcsol és jó érzés hogy valami újat alkotók ,elsősorban használt kiselejtezett anyagokból . Persze csak kézzel ,és nem olyan nagy dolgokat . Varrtam mosható arc törlőkendőt, a földre nagyobb ülőpárnát, zöldséges tasakokat ,törlő rongyokat .textil zsebkendőket, mosható pelenkába betétet ,és mosható intim betétet is . És ezzel így előtérbe került a hulladék mentes élet mert ezek megvarrása után bizony kevesebb minden került a kosaramban ,és végül a kukába. Ez megint csak jó érzéssel tölt el és elégedettséggel.

img_3855.jpeg

Szabadban is 

Kertészkedni veteményezést is szívesen csinálom ,ami idén a betegségeim miatt háttérbe szorult . És ezek talán a legidőigényesebbek ,és fizikailag is megterhelőbbek ,de végül örök neki hogy gondozásomnak hála lett termése/virága egy-egy növénynek .És persze az se hátrány hogy vegyszer mentesen a saját kertből főzök .

img_4993_2.jpeg

A keretet hozzá adták ,de valamit elnéztek, - csak hogy finoman fogalmazzak - és egy másik keretből kellett az alját és a tetejét megtoldanom hogy rendesen körbe érje ,úgyhogy azért csálé egy kicsit ,de amúgy meg úgy vagyok hogy nem szégyellem ,olyan amilyen ,én csináltam segítség nélkül ,lefestettem ,ráerősítettem a keretre ,és azóta már a falon lóg a konyhában .

Újabb projet(ek)

Napok óta szabadidőmet mostanság pedig a karácsonyi kézműves dekorációk töltik ki ,ugyanis faluban Adventi vásárt tartanak majd na de az elkészült " művekről" készül majd újabb beszámoló poszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr9418250289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása