Húsvét...hulladék mentesen

Igyekszem az háztartásomat minél kevesebb hulladék termeléssel vezetni ,több kevesebb sikerrel . Húsvét közeledtével összeszedtem pár dolgot hogy is lehet a húsvét is környezet tudatos ,csak egy kis odafigyelés kell hozzá.

Legalapvetőbb a tojás festés, mint régen nagyanyáink, dédanyaink a természetben fellelhető anyagokkal festették.78a9922fe5c9a6e332717b06a4370aff.jpg

A recept a következő: egy liter vízhez önts egy evőkanál ecetet, majd forrald fel. A kívánt árnyalathoz az alábbi színezőkből igény szerint tegyél a folyadékba:

Piros: lilahagyma héja, pirospaprika, cékla

Sárga: vöröshagyma héja, citromhéj

Narancs: narancshéj, sárgarépa

Zöld: spenót, petrezselyem (a szárított is jó)

Kék: vöröskáposzta, áfonya, vörösbor

Barna: dióhéj, feketetea, kávé

Műanyag dekor tojások helyett készíthetünk papírmasé tojásokat, amit kedvünkre díszíthetünk., ezáltal meg is szabadultunk a papír hulladékunk egy részétől, sok kreatív módszerrel saját magunk is elkészíthetjük a lakásunk dekorációját.a2139f2730a9817f309ffd4e63dfa547.jpg

Vásároljunk helyi termelőtől, csomagolás mentesen

Amit lehet csak főzzünk kuktába, ezáltal sok időt és energiát spórolhatunk meg

1w_w850_h700_q85_c_u_1.jpg

Még a sonkalé is felhasználható tele van tápanyaggal, hanem azért is, mert isteni bablevest főzhetünk vele – akár le is fagyaszthatjuk, ha túl sok lenne egy adaghoz – de például tésztaszószokhoz is pazar. Vagy csak úgy is használható, tojásfőző víznek. Fontos, hogy a sonkalé tetején összegyűlő zsírt szűrjük le, csak ezután hűtsük/fagyasszuk le a folyadékot. A kapott zsiradék is felhasználható, például remek tükörtojás vagy rántotta alá.

Gyerekeknek játék helyett élményt ajándékozzunk(mozi jegy ,állatkerti belépő, kalandpark belépő, ezzel élményt és minőségi időt ajándékozunk, és ha már végre jó idő van akkor ezt így ki is tudjuk használni .666164a6c9f8d48732a9df356571d167.jpg

Parfüm helyett pedig inkább maradjunk a víznél ,a locsoló kölni előállításának nagyon nagy az ökológiai lábnyoma ,sőt 100 % -hogy aznap este minden meglocsolt hölgy hajat mos, mert nem túl kellemes többféle parfümöt magunkon viselni ,és azért valljuk be ez újabb pazarláshoz vezet tekintettel a vízre villanyra, gázra .

Húsvét Hétfőn pedig ha locsolkodni indulunk hagyjuk otthon az autót ,a közelbe könnyedén elsétálhatunk ,lemozogjuk a sok süteményt ,elkerüljük az ittas vezetés kockázatát ,és még a környezetünket is kíméltük.

Mi idén egy közeli állatparkba megyünk ahol programokat szerveznek a gyerekeknek . Évek óta ugyan azokat a húsvéti díszeket használjuk ,igaz nincs is sok díszem erre az ünnepre . Gyerekek kapnak egy kis csokit és pár udvari játékot .

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr8418287273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása