Minimalizmus

Feleségként és 3 gyermekes anyaként rákellett jönnöm hogy temérdek sok a holmink . Sok ruha a szekrényekbe, sok edény ,tányér és még több műanyag kistál és pohár a gyerekeknek a konyhaszekrénybe ,fürdőben a sok kence ,tisztitó-szer ,na és a szobákba a sok-sok játék .És úgy igazán nem sok mindennek van meg a helye.

Út keresés

Ezekre keresem a megoldást találni létrehozni olyan élet teret ami átlátható és nem zsúfolt.Maga a minimalizmus fogalmával ,életformával kezdtem el ismerkedni már hónapokkal ezelőtt .410088367_1572712613498707_3186454197886440043_n.jpg

Nagyon nehéz neki állni egy ilyen feladatnak, főleg ha az ember szereti gyűjtögetni az emléktárgyakat ,és mindenféle más holmit ,mondván jó lesz még valamire ,de aztán csak egy lesz a sok kacat között . Sokaknál a nagytakarítás, a szortírozás, a rendszerezés már jól ismert feladat, csak sajnos, körülbelül 1-2 havonta meg kell ismételni, mivel csak eddig tudják megtartani azt a bizonyos rendet. Telnek ugyanis a napok és már nem tűnik olyan fontosnak hogy a helyére rakják a dolgokat. Kényelmesebb rámondani, hogy: “majd később visszarakom”, “majd később összepárosítom”, “majd később kidobom”, stb.. De ez hosszútávon nem a jó megoldás és csak magunk alatt vágjuk a fát ,a saját (és közvetve családtagjaink) időnket és energiáinkat pazaroljuk azzal hogy 1-2 havonta nekiugrunk és nagytakarítunk, rendszerezünk .406584648_1565538207549481_4586871512442173206_n.jpg

A kulcs az hogy mindenki megtalálja azt a módszert amivel ez a rendszer fent tartható lesz ,sok múlik persze a szekrényeink, helységeink adottságain ,de reménytelen helyzet nincs!  Aztán persze legyen meg minden tárgynak a saját helye ,és használat után kerüljön is vissza oda .  

Ahogy én kezdtem 

Én elsősorban kategóriánkként haladok, lassan ahogy időm engedi ,mostanában pont nem is volt nagyon időm  ,de ez nem is egy sprint ,inkább lassan de kitáróan haladok .

Napokban a téli-őszi -átmeneti ruháimat válogattam át . Az itthoniakat és az elmenőseket is . Átértékeltem hogy tetszik-e e egyáltalán szívesen hordom-e ,van -e hibája ,ha van javítható-e stb 

Itthoni ruhám pl tömérdek van ,mert sokat vagyok itthon na de abból se kell annyi amennyi volt sokszor ami a szekrény hátuljába volt fel se vettem megfeledkeztem róla ,így már csak 3 pulcsi 5-5 nadrág és póló maradt és azért is ilyen " sok " mert tavasszal tervezek többféle felújítást ,kint és bent ,és magamat ismerve tetőtől talpig koszos leszek ,így esélyes hogy egy -egy munka után rögtön a kukába végzi majd a ruha ,nem bajlódik a mosással.

Gyerekek ruháit is szezonálisan folyamatosan átnézem ,igaz nekik alapból több van hisz van úgy hogy egy nap két garnitúra ruhát is elhasználnak . Na meg nekik mindenképp szükséges ez ,mivel folyamatosan nőnek .

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr1618282185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása