Kamra rendszerezés

     Azt mondom/írom,  a rendezett élettér és a környezet tudatos életmód összefügg . Most ezt szeretném nektek bemutatni hogyan és miként függenek össze a dolgok.

Központi helységnek számít az életünkben  a kamra/spájz (is),akinek nincs ilyen annak is van egy szekrénye  ahol ezeket a fajtájú élelmiszereket tárolja ,mert enni ugye mindenki szokott így a hűtőt is ide szeretném sorolni, mint élelmiszer „raktár”

2398a115ef8f3b0b07ae3084c8f91285.jpg

                                                                 (kép forrása: Pinterest ) 

Minden alapja az átláthatóság 

Fontos hogy ezek a szekrények, illetve polcok rendezettek és átláthatóak legyenek, és hogy miért ,arra több egyszerű a válasz is van :

  • megkönnyíti a mindennapi életünket ,csak benyúlunk és kivettük az adott élelmiszert
  • nem romlanak ránk az ételek
  • nem halmozzuk fel feleslegesen az élelmiszereket
  • rögtön látjuk mit kell vennünk a legközelebbi vásárlás alkalmával

Száraz élelmiszerek, fűszerek esetében már sok minden függ attól kinek mekkora helye van amivel gazdálkodhat . Így most csak pár gyors tippet szedtem össze ami alapján ellehet kezdeni :

Elsőnek is nézzük át a szekrény tartalmát és dobjuk ki a lejárt szavatosságú élelmiszereket 

Kategorizáld ami maradt!

(tészták, konzervek, dobozos élelmiszerek ,üditők, fűszerek stb )

Kategóriákra bontva máris látod miből mennyi van ,így a következő bevásárlásod is meg van könnyítve

Rendszerezd és töltsd át üvegekbe, átlátszó műanyag dobozokba.

Csoportosítsd az élelmiszereket a spájzon belül kialakított kategóriák szerint! Vagy ha csak fiókba, szekrény polcon tárolsz akkor alakíts ki zónákat a kategóriáknak.

A gyakran használt élelmiszerek legyenek kéznél ,a polcon, de ami még ennél is fontosabb a frissen vásárolt élelmiszerek kerüljenek hátra a polcon  és címkézz ,az csak segít !

Térjünk rá a hűtőre egy kicsit 

A hűtő esetében ajánlott egy polcot kinevezni a közeli lejáratú termékeknek ,így tudjuk mit kellene mielőbb felhasználni annak megelőzésére hogy pazarlás legyen a vége .

De a hűtő használatához is van pár ésszerű használati utasítás ,hisz ott se mindegy hogy pakolunk el hogy élelmiszereink hosszan megtartsák a minőségüket .De erről majd egy másik bejegyzésben írok 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr8318287271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaság a köbön

Anyaság ,és minden ami ezzel jár

Friss topikok

süti beállítások módosítása